Scuderia – Future Food Urban Coolab

Piazza Verdi, 2 – Bologna

9.30 - 10.00 Opening

Benvenuti al MygrantsDays!

Recap della prima giornata e presentazione al pubblico delle attività che si svolgeranno durante la seconda giornata di evento

Intervengono:

Cosmano Lombardo (CEO Web Marketing Festival)
Giuseppe Oppendisano (Web Marketing Festival)
Valerio Pappalardo (Future Food Accelerator)

10.00 - 10.15 Speech

Food as Progress

Can agriculture create job opportunities for (African) youth?

"There are countless opportunities in and around agriculture. I will share with you my side of the story. I have witnessed how agriculture changed individuals and communities whether reviving rural areas or finding its way to urban settings"

Interviene:

Tarek Soliman (Future Food Institute)

10.15 - 10.30 Challenge

Mygrants got Talent: Talents vs Talents

10 domande quiz ai talenti di Mygrants su 3 temi: diritto & asilo, sfide sociali e imprenditoria. Chi dei due sfidanti è più talentuoso?

Presenta:

Chris Richmond Nzi (founder Mygrants)

10.30 - 10.45 Fashion

Fashion as Progress

I sarti della Community Mygrants inizieranno la produzione di magliette e camicie fatte con cotone italiano e africano (Wax)

Presenta:

Aisha Coulibaly (co-founder Mygrants)

10.40 - 11.15 Education

Meet the Social Canvas

Ash Maurya's Lean Canvas helps entrepreneurs all over the world to build a new business. The Social Lean Canvas considers the social impact as much as the profits, for tomorrow's social entrepreneurs

Presentano:

Valerio Pappalardo (Future Food Accelerator)
Chris Richmond Nzi (founder Mygrants.it)

11.15 - 17.15 Hackmyway

Continua l'Hackathon #HACKMYWAY!

Gli 8 gruppi di lavoro strutturano le soluzioni identificate per risolvere le 4 grandi sfide sociali individuate: Identità, Accesso al credito, Job Placement, Housing.

13.00 - 15.00 Break

Mygrant Kitchen

La cucina messicana presenta una varietà di piatti, aromi e ingredienti, con verdure, carne e le immancabili tortillas, avocado, huevas ranchero, tacos e burritos. La paella è invece un tradizionale piatto valenciano in Spagna con riso, zafferano, carne e pesce, ora diffuso in America Latina

con

Madre Tierra (Messico e Argentina)

15.00 - 15.30 Education

How to pitch

Nowhere is this more crucial than for individuals pitching an idea whose success often depends less on what is said, than on how it is said

Presentano:

Giuseppe Oppedisano (Web Marketing Festival)
Chris Richmond Nzi (founder Mygrants)